Sayfa 58 Toplam 58 Sayfadan BirinciBirinci ... 848565758
Toplam 403 adet sonuctan sayfa basi 400 ile 403 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: matriks formül ve paylaşımlar

  1. #400
    Status
    Offline
    mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    uzman üye
    Üyelik tarihi
    12.Aralık.2015
    Mesajlar
    11,205
    Thanked
    14058
    Adı geçen
    89 Mesaj
    SORU: bayramiçli; MOST(C,5,2) ve RSI(C,14) İndikatörleri Hakkında Yardıma İhtiyacım Var:

    MOST(C,5,2) indikatörünü yeni pencerede açtığımızda grafikte most indikatörünün değerlerini seçilen hissenin fiyatı ile aynı görüyoruz.
    MOST(C,5,2) indikatörünü RSI penceresinin üzerine (Bölge RSI) bağlayarak attığımızda her hissenin değeri RSI değerleri ile aynı oluyor. (0 ile 100 arasında oluyor)

    RSI(C,14) üzerine MOST(C,5,2) indikatörü atılmış grafiğe göre MOST değeri 30'u yukarı kırmış hisseleri bulmak için gerekli formülü yazmayı beceremedim, yardımcı olabilecek var mı, lütfen...



    CEVAP: uufuk; "MOST(C,5,2) indikatörünü yeni pencerede açtığımızda grafikte most indikatörünün değerlerini seçilen hissenin fiyatı ile aynı görüyoruz."

    Normal ve dogru çünkü most data olarak burada fiyatı degerlendirip işliyor....

    "MOST(C,5,2) indikatörünü RSI penceresinin üzerine (Bölge RSI) bağlayarak attığımızda her hissenin değeri RSI değerleri ile aynı oluyor. (0 ile 100 arasında oluyor)"

    Yanlış kullanım,hatalı sizsiniz..Most degeri (0 ile 100 arasında oluyor)
    olmuyor yine ayrı ve aynı penceredeki degerlere iyi bak..

    RSI'nin mostunu istiyorsan formul olarak MOST(RSI(C,14),5,2) ifade edeceksin..
    Formulsuz grafik üstü çalışmada ise resime bak...



    Sayın uufuk hocam iki tane sorum olacak müsadenizle;
    1.Sorum : Cross(mov(c,5,w),mov(c,13,w),mov(c,21,w)) bu ortalamalar için (5>13)>21 olursa {AL} , (5<13)<21 olursa sat sinyali oluşturacak bir formül yazmaya çalıştım ancak bir türlü beceremedim.
    2.sorum : Rsı indikatörü için 35-65 skalasında rsı 14 değerini 40 yaparak üzerine 10 luk basit ortalama eklemek istiyorum ancak ortalamayı grafiğin üzerinden rsi üzerine sürükleyerek taşıdığımda; grafiği yaklaştırıp uzaklaştırdığımda rsı gösterge noktası değişmezken basit ortalamanın gösterdiği değer sürekli değişiyor. Acaba rsı üzerine benim yaşadığım sorunu engelleyerek ortalama eklemenin başka bir yolu var mı ?
    Bazı arkadaşlar sorduğum sorular basit diye serzenişte bulunabilir ama bu işte daha ikinci haftam ve yukarıya yazdığım sorularla matriks üzerinden uğraşıyorum ama bir türlü başarıya ulaşamıyorum.



    SORU ANLAŞILAMAMIŞ: Sayın Uufuk, Paylaştığım grafikte hisse adı görünmediği için sanırım benim sorumu tam anlamadınız. Sizin cevabınızda paylaştığınız grafiği benim soruma göre düzenleyip tekrar paylaşıyorum. Sizin paylaştığınız grafikle benim paylaştığım farklı. Most indikatörünü atarken sadece bölge kısmından RSI seçtim. Sizin grafikte most indikatörü atılırken hem kapanış kısmından hem de bölge kısmından RSI seçili. Ayrıca ben sıkalaları birleştirmedim, sizinkinde sıkalalar da birleştirilmiş.
    Benim paylaştığım grafiğe uygun most değeri RSI değerlerine göre 77 civarında görünüyor. Sormak istediğim konu, most değeri RSI değerlerine göre 30 çizgisinin üzerinde olan hisseleri explorera buldurabilir miyiz. Grafikte gözümüzle görüyoruz ama formül olarak bu yapılabilir mi?





    uufuk CEVAP: Yanlış,ifadeler kullanıyorsunuz, aynen platformu (matriks) yanlış kullandıgınız gibi...
    Skalalar degerlerin yer alma şeklini belirler,ikinci üçüncü indikatorler ana indikatorun(RSI) penceresinde göçmen gibi muallak durur..
    RSI penceresini yatay_dikey olarak daralt_genişlet RSI nin konumu degeri degişmez ama ikinci indikatorun degeri degişir..Gözünle gördügün yerinde mi şimdi.....
    İşte yanlış kullanımın budur...

    Most'un değerini 0_100 arası görüp, bunu baz alarak bir şeyler kurgulamak istiyorsan... ifade edememişsen...bunun cevabı da formulude defalarca formül olarak tarafımdan verilmişdir....

    Geçmişte vermiştim tekrar veriyorum. önceki başlıklardaki bir iki arkadaş için. Rsi'ın hatalı al sat sinyallerine kendimce böyle çözüm bulmuştum.


    RSI BANT formülü. Mantığı çok basit. rsi'da istediğiniz periyot ve istediğiniz bölgeye kesişim yaptığında. Kesişimin olduğu barın kapanış ve açılış ( isteğinize göre yüksek veya düşüğünü ) bir bant içine sokuyor. Şayet rsı ( bir trend indikatörüdür ) sizin bölgede alarm verdi ama fiyatlar henüz buradan yukarı gitmedi. o zaman pozisyona girmiyorsunuz. Rsi nin hatalı sinyallerini büyük çoğunlukla engellersiniz. al emiri için bant çizgisinin üstünde açılış yapması yada sizin istediniz yerlere veya durumlara göre ( paşa gönül kriterleri )

    Renklendirme çizgileri resimde gözüküyor zaten. Ben şahsen 10 luk periyot, 25, 55, 85 bölgelerini seviyorum rsi'da. ( o yüzden standartda bu degerler var. ons altında falanda muhteşem sonuçları var. Küçük periyotlarda bile. Yalnız dikkat etmeniz gereken küçük verilere indikçe periyotları artırın ( korkmayın 100 barada bakın, 200'e de ) ve bölge ayarlarını değiştirin.





    Period:= Input("Rsı degerini gir", 2, 5000, 10);
    RsiLow:=Input("Rsı alt bant degeri gir", 2, 5000, 25);
    RsiMiddle:= Input("Rsı orta degerini gir", 2, 5000, 50);
    RsiHigh:=Input("Rsı ust degerini gir", 2, 5000, 85);
    AltbantLow:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiLow ),L);
    AltbantHigh:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiLo w),H);
    OrtabantLow:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiMi ddle),L);
    OrtabantHigh:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiM iddle),H);
    UstbantLow:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiHig h),L);
    UstbantHigh:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiHi gh),H);
    AltbantLow;
    (AltbantLow+altbantHigh)/2;
    altbantHigh;
    OrtabantLow;
    OrtabantHigh;
    (OrtabantLow+OrtabantHigh)/2;
    UstbantLow;
    UstbantHigh
    Kendi faydana olan bildiğini bedelsiz sunmak büyüklük Gönülden emek verilen her şey çok işe yarar.
    Menfaat yok birşeyi pazarlama yok..

    ** Artık Her Türk Trader doğmalı.**

  2. Teşekkür etti.




  3. #401
    Status
    Offline
    mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    uzman üye
    Üyelik tarihi
    12.Aralık.2015
    Mesajlar
    11,205
    Thanked
    14058
    Adı geçen
    89 Mesaj
    matriks'e soru: sağ alttaki ok'a tıklayarak grafikleri sırasıyla görmek istiyorum ama mavi okta gördündüğü gibi çok sayıda farklı simge de geliyor karşıma.
    Ben bu sıralamayı kendim yapabilirmiyim ?
    mesala sadece bist 100 hisselerini ok'a tklayarak sırayla görmek istesem yapabilirmiyim ?

    matriks'e cevabı : Matriks ayarlar bölümünden " Döngü SEMBOLLERİ seçiminden " İstediğiniz senbolü seçip RESİMDE görülen mavi oklarla ilerleyebilirsiniz ..

    Kendi faydana olan bildiğini bedelsiz sunmak büyüklük Gönülden emek verilen her şey çok işe yarar.
    Menfaat yok birşeyi pazarlama yok..

    ** Artık Her Türk Trader doğmalı.**



  4. #402
    Status
    Offline
    mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    uzman üye
    Üyelik tarihi
    12.Aralık.2015
    Mesajlar
    11,205
    Thanked
    14058
    Adı geçen
    89 Mesaj
    SORU: kafkaf uufuk hocam bir süredir takip ettiğim bu "Vdub FX SniperVX3" stratejisi hisse senetleri, döviz ve emtialar da çok başarılı sonuçlar verdi.
    doğru değerlendirme yapabilirsiniz. Tşk.

    CEVAP: uufuk; Kod bilgisi...
    https://www.tradingview.com/study-sc.../#fun_security

    Altdaki yorumları oku...
    https://www.tradingview.com/script/y...-VX3-Strategy/
    ---------------------------------------
    Piriod=input('720')
    ch1 = security(tickerid, Piriod, open)
    ch2 = security(tickerid, Piriod, close)
    longCondition = crossover(security(tickerid, Piriod, close),security(tickerid, Piriod, open))
    if (longCondition)
    strategy.entry("BUY", strategy.long)
    shortCondition = crossunder(security(tickerid, Piriod, close),security(tickerid, Piriod, open))
    if (shortCondition)
    strategy.entry("SELL", strategy.short)

    ------------------------------
    Sadece bu satırlar işlevsel,digerleri karalama....

    Alt resimdekinden farklı birşey degil gibi geldi bana..



    Sizin farklı bir fikriniz varsa,gözümden(tek) kaçan birşeyler varsa yazınız...

    uufuk; Up/Down Range

    https://www.tradingview.com/script/H...Up-Down-Range/



    Kod:
    inner:=2;   outer:=14;   p:=LOG((H+L)/2);  lg:=LOG(l);    hg:=LOG(h);
    p1:= mov(p, inner,ww);  h1:=mov(max(0, hg-p1),inner,ww);  l1:=mov(max(0, p1-lg),inner,ww);
    h2:=mov(h1,outer,ww);  l2:=mov(l1,outer,ww);  a:=h2+l2;
    EXP(a)-1;  EXP(h2)-1 ; EXP(l2)-1
    uufuk; Up/Down Range Momentum

    https://www.tradingview.com/script/a...ange-Momentum/



    Kod:
    inner:=2;   outer:=14;
    p1:= mov((H+L)/2, inner,ww);  h1:=mov(max(0,h-p1),inner,ww); l1:=mov(max(0,p1-l),inner,ww);
    h2:=mov(h1,outer,ww);  l2:=mov(l1,outer,ww);   m:=(h2- l2)/(h2+l2);  m
    :0
    Kendi faydana olan bildiğini bedelsiz sunmak büyüklük Gönülden emek verilen her şey çok işe yarar.
    Menfaat yok birşeyi pazarlama yok..

    ** Artık Her Türk Trader doğmalı.**



  5. #403
    Status
    Offline
    Üye aceren34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17.Nisan.2016
    Mesajlar
    1
    Thanked:
    1
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Arkadaşlar hisseler için fibonacci seviyelerini gösterecek bir arama formülü bilen var mı? Tarama sonucunda hisselerin Fib seviyelerini gösteren.Şimdiden teşekkür ederim

  6. Teşekkür etti.




Sayfa 58 Toplam 58 Sayfadan BirinciBirinci ... 848565758

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 12 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 12 misafir)

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Önemli Uyarı

    Sitede yer alan bilgiler, herhangi bir hisse senedi veya sermaye piyasası aracının satın alınması için tavsiye veya teklif teşkil etmemektedir. Yatırım piyasalarına yönelik bilgi paylaşımını amaçlayan kar amacı gütmeyen sosyal bir platformdur.

Follow us on

Twitter youtube DavianArt



Sayfa Başına Çık