Sayfa 63 Toplam 63 Sayfadan BirinciBirinci ... 1353616263
Toplam 438 adet sonuctan sayfa basi 435 ile 438 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: matriks formül ve paylaşımlar

  1. #435
    Status
    Offline
    mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    gözbebeği üye
    Üyelik tarihi
    12.Aralık.2015
    Mesajlar
    15,432
    Thanked
    18970
    Adı geçen
    104 Mesaj
    devran42 SİSTEMİN 18.14 DEN SONRA POZİSYONU NE OLURSA OLSUN FLATA CKMASI İÇİN FORMÜLÜN SONUNA

    AL için formülün sonuna
    and (Hour()*100+Minute()<1814)
    sat iççin
    or (Hour()*100+Minute()=1814)
    açığa sat için
    and (Hour()*100+Minute()<1814)
    açık poz kapat için
    or (Hour()*100+Minute()=1814)

    YAPIYORUM OLMUYOR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM SAYGILAR

    Sistem 09:35 açılışında aktif olur. ;

    AL:

    start:=hour()*100+minute()>0900 and hour()*100+minute()<1805 ;
    sistem_formülü_buraya and start=-1

    SAT:

    stop:=hour()*100+minute()=1805;
    sistem_formülü_buraya or stop=-1

    AÇIĞA SAT:

    start:=hour()*100+minute()>0900 and hour()*100+minute()<1805 ;
    sistem_formülü_buraya and start=-1

    AÇIK POZ. KAPAT:

    stop:=hour()*100+minute()=1805;
    sistem_formülü_buraya or stop=-1



    hocam al kısmında zaten cross kullanıyorsun orda sadece fml kodun kalsın. diğerlerini sil.

    sat kısmınada: a:=(Hour()*100+Minute()=1805);
    or a=-1

    ekle.

    al kısmına sonra yeniden eklemek istersen

    a:=(Hour()*100+Minute()=1805);
    and a=0

    yazarsın.

    ama önce satıyomu ona bi bakalım.

    uufuk; Çok basit mantık hatası yapıyorsunuz...
    AND beraber(aynı anda) OR ayrı ayrı da olsa olur demek...
    Cross(Data1,Data2) şartlar oluştugunda tek sinyal verir...
    Biraz gayret çözersiniz..

    EMLAK; yazımı dikkatli okursan olacak.

    dediğim gibi cross kullandığın için aynı anda gerçekleşmesi gerekiyor uufuk üstad onu demek istiyor.

    al kısmında sadece fml kodun kalsın.
    sat kısmında:

    a:=(Hour()*100+Minute()=1805);
    FML FORMULUN or a=-1


    şimdilik bunu dene sistemin sat veriyormu onu denemek için.

    al şartını c>fml and a=0 olarak deneme yaparsın

    Alıntı uufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    a:=BarsSince(Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s)));
    s:=BarsSince(Cross(mov(c,50,s),mov(c,13,s)));
    a<s and (Hour()*100+Minute()<1805)

    a:=BarsSince(Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s)));
    s:=BarsSince(Cross(mov(c,50,s),mov(c,13,s)));
    a>s or (Hour()*100+Minute()=1805)

    a:=BarsSince(Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s)));
    s:=BarsSince(Cross(mov(c,50,s),mov(c,13,s)));
    a>s and (Hour()*100+Minute()<1805)


    a:=BarsSince(Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s)));
    s:=BarsSince(Cross(mov(c,50,s),mov(c,13,s)));
    a<s or (Hour()*100+Minute()=1805)


    Her zaman Cross dan vazgeçemezsin...


    EWP : SN. UUFUK, bu formülasyonunuz pozisyonu kapatıp sabah kaldığı yerden pozisyonun devam ettrilmesini sağlıyor. şöyle bir şey yapılabilir mi? sistem al dedi akşam flatleyerek kapattı diyelim. yani al ve sat koşullarını işletti. pozisyon +1 den 0 a düştü.
    ertesi gün pozisyon sıfır iken yeni bir al veya açığa sat gerçekleşene yani yeni bir cross oluşana dek flat bırakabilir miyiz sistemi?

    uufuk; Zaman hariç diger şartlar uygunsa devam ettirir.
    Görseldeki kısım sizi yanıltmasın,Mov sistem oldugu için tepkisi geç olur örnegimizin...
    Dediginiz de yapılır tabiki....

    uufuk; Dostumuzun sorusuna cevap verilmişti...
    Şimdi sizlere ekstrem (çok ileri, normalin üstünde, alışılmışın dışında,yani uçta yer alan) bir indikator sunacagım...
    Prevsiz, zigzagla üretilmiş bir most istermisiniz...

    ** Artık Her Türk Trader doğmalı.**



  2. #436
    Status
    Offline
    mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    gözbebeği üye
    Üyelik tarihi
    12.Aralık.2015
    Mesajlar
    15,432
    Thanked
    18970
    Adı geçen
    104 Mesaj
    uufuk dostumuz İsteyeceginiz zaten aşikar...
    Ama okuyup, bir yerlere arşivleyip bırakmayın...

    Kod:
    perc:=0.5; per:=10; C1:=mov(c,per,e); Z:=Zig(C1,perc,%);
    last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
    pc:=100*(C1-last)/ last; b:=Cross(pc,perc); s:=Cross(-perc,pc); z:=valuewhen(1,b-s,b-s);
    qb:=highestsince(1,Cross(z,0.5),c1)*(1-(perc/100));
    qs:= lowestsince(1,Cross(-0.5,z),c1)*(1+(perc/100));
    if(z=1,qb,qs); C1



    zig formülünün tam acık hali var mı?
    zig formülünün kendisinde şu var mesela yüzde 1 kullandık. yüzde bir gördü mü sinyal veriyor ama yüzde 1 in altına düştü mü o sinyali es geçiyor. yüzde 1 altına inmeyecek ki o gerçekleşsin. ama yüzde 1 gördü mü o işlem kesin olsun geri gelse de yüzde 0,90 kapatsa da yüzde 1 gördüğü için o işlem gerçekleşse. ama zig şimdiki formülünde hem yüzde 1 görecek ve hemde yüzde 1 üstünde kapanış olacak mantığı var. yüzde 1 görmüşse altında kapanış olsa da o işlem olsa. bazen yüzde 1 görüyor 0,90 kapatıyor. yüzde 1 altında kaldığı için bır sonraki bara kayıyor o zamanda yüksek bar her şeyi bitiriyor. biz bunu yüzde 1 gördü mü mutlaka olsun şekline sokabilir miyiz ?. biraz uzun ve karışık oldu ama. derdini anlata bildim mi ona da emin değilim. çok teşekkürler.

    uufuk; Okuyup, okuyup geçin...
    Benzer soruları tekrarla...
    Teknik bilgiyi uygulama sanatıdır...
    Bu çok önceleri sizlerle paylaşılmışdı.. (İyi saatime denk geldin,arşive yolculuk falında görünüyordu)



    atikurt demiş ki ;uufuk abi zik açık hali var mı. arşivde bulamadım. varsa bir daha bakayım.
    ** Artık Her Türk Trader doğmalı.**

  3. Bunu beğendi.




  4. #437
    Status
    Offline
    mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    gözbebeği üye
    Üyelik tarihi
    12.Aralık.2015
    Mesajlar
    15,432
    Thanked
    18970
    Adı geçen
    104 Mesaj


    uufuk; "xx" in formulu o dedigim gönderide var....
    Görsel sizin degilse,birileri bizim formulle çaka satmış...
    xx içinde sadece 5, xx1 içinde sadece 15 yazıyor. açar mısınız dediğiniz için resim haline getirdim.

    sanırım bu şartlı ifade idi
    Üyelik yazmak için gerekiyor .....

    Nday:=DAYOFMONTH()<>ref(DAYOFMONTH(),-1) ;
    ct:=valuewhen(1,nday,cum(1));
    valuewhen(1,ct+1=Cum(1),MINUTE()+HOUR()*100)-valuewhen(1,ct=Cum(1),MINUTE()+HOUR()*100)


    EWP ; sn. uufuk sizden alınan bilgilerle istediğimi yaptım, üzerinde biraz oynadım. sistemlerinde işlemsiz zaman tanımlaması (flat ) yapmak isteyenler ve gün sonu poz kapatmak isteyenler için belki faydalanan olur diyerek buraya da ekliyorum.


    NewDay:=DAYOFMONTH()<>ref(DAYOFMONTH(),-1) ;
    EndDay:=DAYOFMONTH()<ref(DAYOFMONTH(),1-0) ;
    TimeNum:=HOUR()*100+MINUTE();
    FirstBarTime:=ValueWhen(1,NewDay,TimeNum);
    EndTime:=ValueWhen(1,EndDay,TimeNum);
    ct:=valuewhen(1,NewDay,cum(1));
    t:=valuewhen(1,ct+1=Cum(1),TimeNum)-valuewhen(1,ct=Cum(1),TimeNum);
    SecondBarTime:=FirstBarTime+t;
    EndTimeprev:=if(EndTime-t=1785,1745,if(EndTime-t=1780,1740,EndTime-t));

    FirstBarTime;SecondBarTime;
    EndTimeprev;EndTime

    EndDay:=DAYOFMONTH()<ref(DAYOFMONTH(),1-0) ;
    Burada hileli +ref kullanarak Matriksi aldatmışsın,canlı yayında test et...
    Günün bittigini bu şekilde ancak yeni günün ilk barında fark eder,dünün son barını öyle işaretler.



    uufuk; http://www.hisse.net/topluluk/showth...145#post135145 gönderi #417 de bu not düşülmüş tarafımdan...


    Dostumuzun istegi üzerine,Amibroker'den Matriks'e çevirdim ..
    Bu kadar uzun kod nasıl davranır,iyi bir şeymi degilmi karışmam...
    İnceleyip fikir edinmek,karar vermek sizden...

    Repaint gibi görünen bazı indikatorler formulasyonlarda ustalıkla kullanılırsa zehirlemez....
    Örneklerini zigzag üzerinden defalarca verdim...Görsel formolasyonlarda zaten zararsızdır genellikle panorama sunar...
    -----------------------------------------------------------------
    6. LastValue: Bu fonksiyon, belirlenmiş data serisinin son hesaplanmış değeri ile birlikte tüm bir data serisini yükler. Bu fonksiyonun sonucu, herhangi bir fonksiyon için sabit argüman olarak kullanılabilir.

    Eğer data serisi belirtilmezse, (örneğin, yalnızca 100-günlük data yüklendiğinde, 200-günlük hareketli ortalama değerini isterseniz, LastValue fonksiyonun sıfır döner.

    Bu fonksiyonun, başka bir data serisinin son değeriyle birlikte tüm data serisini yüklemesi sebebiyle, bir formülün geleceği dönük olmasına izin vermektedir. Bu, pek çok indikatör için kabul edilemezdir ancak pattern tanımlama gibi konularda oldukça faydalıdır.


    Bu da indikator buldier yardımdan alınan ifade...
    ---------------------------------------------------------------

    Bunu yazmak istemezdim amma...

    ----------------------------------------------------------------------

    matriks geçmiş verileri yayınlıyormuydu ilk kez duyuyorum

    ne kadarlık bir geçmiş veri var. 5 dakikalık mesela. tşk.

    2007 den buyana var fakat 2 yıl 2 yıl bölerek yüklemeniz gerekiyor yoksa matriks kasıyordu ancak h1 periyodda sorun yok

    Matriks'de beta hesaplaması hazır olarak var. Bunun yanında, iki sembol arası korelasyonu ölçmek isteyenler için bir formül paylaşmak istiyorum. Uygulamalarda kolaylık olması açısından tanımlamaların yanına açıklamaları da ekledim.

    x:= Security("Sembol",DataSerisi O H L C W V TLVOL); {Korelasyonun karşılaştırılacağı sembol ve datası}
    y:= 1; {Referans alınacağı bar}
    z:= 52; {Hesaplamada kullanılacak aralık 52 hafta}
    R:= C/x;
    base:= Sum(R,z)/z;
    mf:= ((Ref(R,-y)/base)-1)*10;
    mf

    atakanözbaki
    Arkadaşlar 2 pc kullananlar hem izleme hemde işlem için nasıl bir çözüm getirdiniz.
    Benim ekran izlediğim birtane pc var bunda matriks veri terminali kurulu diğer pc dende işlem yapıyorum. İşlem için aracı kurumun internet şubesini kullanmak zorunda kalıyorum. Matris 1 pc ye kuruldugu için sıkıntı yaşıyorum. Diğer pc ye ekrana hem grafikler hemde işlem yapacagımız alsat ekranı sıkıntı yaratıyor.

    Matriksle görüştüm izlediğiniz ekrana monitör bağlayın diyor , aktif trader ve e broker matriks olmadan çalışmaz diyorlar .

    İnternet şubeside zırt pırt kapanıyor sıkıntı yaşıyorum.
    Dogru bilgi vermişler...
    En iyi olan bilgisayarında Matriks , aktif trader ve e broker i çalıştır..
    Bu bilgisayarda gereksiz programları kullanma...
    Diger bilgisayarda istedigini yap...
    Seans saatlerinde up_download yapma,yani interneti flim filan v.s için meşgul etme...
    ** Artık Her Türk Trader doğmalı.**

  5. Teşekkür etti.




  6. #438
    Status
    Offline
    mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    gözbebeği üye
    Üyelik tarihi
    12.Aralık.2015
    Mesajlar
    15,432
    Thanked
    18970
    Adı geçen
    104 Mesaj
    xeviz uufuk bey paylasımlarınız için teşekkürler öncelikle size daha önceden paylaştığınız bi open range formulü ile ilgili bir sorum olacak formulunuz acılısta calısacak şekilde fakat ben mümkünse degerleri acılıstan degilde saat 10:00 barından almasını istiyorum ayrıca birde mumkunse 9:30-10:00 arasının yuksegi ve dusuyle nasıl calısır şimdiden teşekkürler.

    NewDay:=DAYOFMONTH()<>ref(DAYOFMONTH(),-1) ;
    EndDay:=DAYOFMONTH()<ref(DAYOFMONTH(),1-0) ;
    EntryBufferPct:=0; SLPct:=0.5; TargetPct:=3; MaxTarget: = 100;
    TargetPct:=If(TargetPct = 0, MaxTarget, TargetPct);
    EntryTimeStart :=55; EntryBarStart:=round(EntryTimeStart/5) -1;
    EntryTimeEnd:=70; EntryBarEnd:=round(EntryTimeEnd/5) -1;
    EntryBarEnd:=If(EntryBarEnd < EntryBarStart, EntryBarStart, EntryBarEnd);
    TimeNum:=HOUR()*100+MINUTE(); FirstBarTime:=ValueWhen(1,NewDay,TimeNum);
    EndTime:=ValueWhen(1,EndDay,TimeNum); SquareOffTime:=EndTime;
    HighestOfDay:=HighestSince(1,NewDay,H); LowestOfDay:=LowestSince(1,NewDay,L);
    ORBH:=ValueWhen(1,NewDay,HighestOfDay)*(1+(EntryBu fferPct/100));
    ORBL:=ValueWhen(1,NewDay,LowestOfDay)*(1-(EntryBufferPct/100));
    BarsSinceNewDay:=BarsSince(NewDay);

    ORBH ; ORBL


    Bu formulde degişiklikler yapılmış,amacıda sizin anladıgınız gibi degil...
    Son satırda Barsince boşta,+200-300 ler ilave copypaste hatası var..geç bunu....


    Sizin istediginiz aşadaki grafikde..





    Trade soru Uufuk hocam
    VWAP - Volume Weighted Average Price indikatörünü matriks için paylaşmanız mümkün mü acaba
    Kod:
    sm:=Input("starting month",1,12,1); sd:=Input("starting day of month",1,31,1); sy:=Input("starting year",1980,2100,2000); d1:= sd=DayOfMonth() AND sm=Month() AND sy=Year(); pv:=MP()*Cum(V); denom:= If(Cum(V)-ValueWhen(1,d1,V)=0,1,Cum(V)-ValueWhen(1,d1,V)); If(BarsSince(d1),(pv)/denom, MP())

    Metastock kodu yukarıdaki şekilde MP bölümünü (H+L+C)/3 şeklinde değiştirsem de sadece son mumun pivotunu veriyor

    uufuk; Dostum, linkdeki siteleri incele,özellikle ikinci linki...
    VWAP degişik birçok uygulamasını bulacaksın,ufkun acılır......
    Gördüğün uygulamaların bir çogu matrik diline uyarlandı ama paylaşılmadı forum seviyesi beyin Jimlastigine uygun degil...Kaynak göstermeden sahiplenilerek çaka satıp paylaşılmasıda cabası....
    Sizlere hediye olarak,volumlu-volumsuz,tarih ve zaman ayarlı(düşük timeframede çalışır), data seçenekli MİDAS veriyom...


    https://www.google.com.tr/search?cli...w=1440&bih=771

    http://www.midastradingsystems.com





    Levent_DOĞAN :5dk grafiklerde saatlik emaları gösteriyordunuz.



    Üssel ortalamanın, normal açık formulunden kaynaklı hata...
    Bak basit ortalamada o hata yok.Basit ortalamaya kendim açık formul yazdım...
    Üssel e bir bar önceki degeri kullanmak zorunda oldugundan,daha çözüm bulamadım...
    İyileştirme var ama tam sonuç daha yok...
    Data sayısına oranla yüksek peryotlu ortalamada hata kaçınılmaz oluyor...

    https://i.hizliresim.com/o601Vo.png

    abi ben size ağaçorman sordum L1 ile al sat yapmayı. sizde L1 yazdınız al sat sistemini kendiniz yazın dediniz. bende yazamadım. neyi eksik yapıyorsak olmadım. yarım kodlama diliyle yarım iş yapıyoruz. al sat sistemini paylaşmanız mümkün mü. çok teşekkür ederim.
    Formulun son kısmını sil bu şekle getir,isim ver(ATI) indikator olarak kaydet....

    Kod:
    n:=Input("%%%",0.1,5,0.5); m:=Input("Yuvarlama",0.01,5,0.025);
    st:=int(((100-n)/100)*c/m)*m; r:=int(n/100*c/m)*m;
    a:=if(cum(1)=1,st,if(c>prev+r,prev+r,if(c<prev-r,prev-r,prev)));
    a

    Sistem testerde
    Al

    FML("ATI")>ref(FML("ATI"),-1)

    Sat

    FML("ATI")<ref(FML("ATI"),-1)

    bu kadar......

    .................................................. .................................................. .


    Üsttedeki aynı konuda yazılan özel mesajlardan sonuncusu....

    Soruyu ve cevapı birlikde alıntıladın...
    Çokca prev kullanan sistemde oluşan tuhaflıklara,FML("Indicator") cözüm oluyor bilglerinize...i
    ** Artık Her Türk Trader doğmalı.**

  7. Teşekkür etti.




Sayfa 63 Toplam 63 Sayfadan BirinciBirinci ... 1353616263

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 11 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 11 misafir)

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Önemli Uyarı

    Sitede yer alan bilgiler, herhangi bir hisse senedi veya sermaye piyasası aracının satın alınması için tavsiye veya teklif teşkil etmemektedir. Yatırım piyasalarına yönelik bilgi paylaşımını amaçlayan kar amacı gütmeyen sosyal bir platformdur.

Follow us on

Twitter youtube DavianArt



Sayfa Başına Çık